Грешки при користење на даската за сечење

Од : | 0 Коментари | On : јануари 11, 2016 | Категорија : Готварски совети, Совети и кулинарски трикови

cutting-boards
  • Сечете месо и зеленчук на иста даска – За да спречите расипување на храната секогаш користете различна даска за месо и зеленчук/овошје. За полесно да запаметите која даска е за која намена ви предлагаме користење на даски во различна боја
  • Даската ви се лизга додека ја користите – Заштитете ги прстите и скратете го времето за работа со тоа што ќе поставите влажна крпа под даската
  • Ја миете во машина за садови – Без разлика дали е дрвена или пластична, даската за сечење се мие на рака. Пролонгиран престој во топла вода ќе ја уништи даската, ќе предизвика искривување и пукнатини
  • Чувате стара даска за сечење – Кога на даската ќе се појават пукнатини и вдлабнатини кои тешко се мијат и во кои е можно да има остатоци од храна, време е за нова даска
  • Користите стаклена или мермерна даска – Овие даски се исклучиво декоративни. Нивната површина ќе ви ги истапи ножевите и затоа не се практични за секојдневно користење

 Print Friendly
Share This Post!
Add Comment RegisterНапишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recipe Ads