Грутчиња во бешамелот?

Од : | 0 Коментари | On : јануари 11, 2016 | Категорија : Готварски совети, Совети и кулинарски трикови

how-to-make-becahamel-sauce

Ви се направиле грутчиња при подготовка на бешамел сосот?

Кога се работи за бешамел сос, или било кој друг сличен за чие приготвување се користи брашно и путер, многу често може да се појават грутчиња од брашното.

Во таква состојба не можете да го користите но сепак не го фрлајте. Процедете го сосот низ цедалка или измешајте го во блендер. На овој начин грутчињата ќе ги снема.

Можно е по оваа постапка за “спасување” сосот да ви биде малку поредок од посакуваното. Едноставно вратете го на рингла и гответе го некоја минута додека да ја добие потребната густина.

 

 

 



Booking.com

Print Friendly
Share This Post!
Add Comment Register



Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recipe Ads