Експертот за брашна Жито Лукс препорачува

Од : | 1 Коментар | On : декември 29, 2015 | Категорија : Препорачано

3-brasnaСо квалитетно брашно месењето е лесно, а печивото вкусно

Домаќинките, посебно оние што често практикуваат да замесат домашно печиво, можат уште на прв поглед да препознаат вистински добро и квалитетно брашно .  Но, сепак се  уверуваат во неговите карактеристики во текот на процесот на месење, расукување и секако според финалниот производ.

Вистина е дека без разлика за какво искуство или вештина станува збор, квалитетот на брашното може да влијае врз изгледот, структура, мекоста и вкусот на печивото дури и кај највештите домаќинки. Брашното треба да има исклучително фина и мека структура, тестата приготвени од него лесно да се расукуваат и печивата убаво да нараснуваат.

Со цел секоја жена да го постигне совршенството во припрема на домашни пити, кифли и колачи  нашиот најголем експерт за брашно, Жито Лукс го препорачува екстра белото брашно тип 400.  Со вистински избор на квалитетно брашно сè може да биде лесно и едноставно,  а печивата да бидат вистински ремек дела од вашата кујна.



Booking.com

Print Friendly
Share This Post!

Коментар (1)

  1. објавено од Darko на јануари 2, 2016

    Brasnovo e extra

Add Comment Register



Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *


*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recipe Ads