Медитеранска кујна

Од : | 0 Коментари | On : април 21, 2014 | Категорија : Креативни идеи, Кујна од соништата

Медитеранскиот дизајн при избор на кујни е секогаш во мода и најчесто еден од омилените.

Медитеранската кујна вклучува многу различни елементи, а најдобра работа кај овој концепт е слободата која ја дозволува при изброт. Многу голем број на теми и култури се вклучени во овој дизјан и затоа се имаат на располагање многу различни опции. Кујните инспирирани од медитеранскиот стил вклучуваат скоро секогаш земјени природни тонови и употреба на дрво. Понекогаш изгледот се дополнува со разголени видливи дрвени греди и заоблени сводови. Подовите се со теракотни плочки. На ѕидовите од кујните се користат живописни плочки, богато декорирани, во боите на земјата, сонцето, морето…

Share This Post!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *