Суперхрана – Кромид, Лук, Праз

Од : | 0 Коментари | On : април 7, 2012 | Категорија : Суперхрана

Ботаничка фамилија која вклучува праз, кромид и лук  споделува многу значајниот својства.

Тие можат да помогнат во намалување на крвниот притисок и нивото на холестерол.

Истражувањата сугерираат дека тие го инхибираат растот на простата. Исто така го штитат желудникот и дебелото црево од рак. Тие исто така имаат антибиотски својства и со тоа штитат од бактерии.

Share This Post!

Напишете коментар